Ledger (2008)

Generaties & gezondheid online (pedigree)
MDR1: +/+
Collie Eye Anomaly (CEA): Genetisch vrij
Heupdysplasie: HD-A
Gebit: Compleet
DNA-profiel: Ja
schofthoogte: 38 cm

Ledger is geboren op 19-04-2008 in Amerika bij de Salt City kennel van Barbara Ray.

Ledger is genetisch CEA vrij, MDR1 +/+ en HD-A en heeft een DNA-profiel. Ledger heeft geen wit-factor en heeft de bi factor.

Hij staat voor gezonde teven ter dekking.

Er is zoveel te vertellen over hem dat ik me moet beperken tot een paar regels.

Wat een verschrikkelijke lieve reu is hij!! En wat een karakter. Hij geeft aan zijn kinderen een heel stabiel en vrij karakter door. De dag dat wij Ledger van het vliegveld hebben gehaald vergeet ik nooit meer! Wat was hij er slecht aan toe. Hij moet wel heel veel meegemaakt hebben tijdens de vliegreis, want hij was zeer getraumatiseerd! Hij is naar Nederland gekomen op de leeftijd van 17 maanden.

Eenmaal bij ons thuis, hebben we hem uit de kennel gehaald ( in de tuin) en hem laten kennismaken met onze roedel. Dat was absoluut geen probleem, hij vond het helemaal geweldig. Maar hij was zo bang voor ons, dat we hem niet meer bij ons konden roepen.

Hij schoot van de ene hoek van de tuin, naar de andere. Hartverscheurend was het om te zien dat hij alle vertrouwen in de mensheid op had gegeven. Als we hem dan eindelijk in huis hadden, was hij bang voor elk geluidje. Als ik een lade dicht deed, dan kroop hij achter de salontafel van angst. Met heel veel geduld en liefde van ons, heeft hij toch bijna een jaar nodig gehad om weer te worden zoals hij voor de vliegreis was! Een geweldige stabiele lieve schat met een goud randje. Wat een aanwinst in onze roedel! Wij zijn reuze trots op hem dat hij zich zo heeft hersteld! En dat lieve karakter geeft hij ook nog eens door aan zijn kinderen, wat wil je nog meer!

Ledger is echt de hond van het vrouwtje en is heel trouw. Waar ik ben, daar is Ledger.  Me and my shadow!!

[nggallery id=120 template=caption]