Wie zijn wij

Laten wij ons eerst even voorstellen:
Wij zijn Addie en Thea de Jong. Wij hebben geen kinderen.  Wij zeggen altijd: onze honden zijn onze kinderen.

Ons hart is in het jaar 1991 gestolen door dit fantastische ras. Het begon met één, en al gauw waren dat er twee.  En dan is het hek van de dam!  Misschien herkend u dit wel! Want éénmaal besmet met dit “virus” ? Dan is je hart verpand aan de sheltie!

Dit heeft er in de loop der jaren toe geleid dat wij nu uitgebreid zijn tot 21 shelties.
Wij hebben op dit moment 18 teven en 3 reuen.

Wij fokken 3 à 4 nestjes per jaar.
De puppen worden in huiselijke kring groot gebracht. Ze leven net als onze honden, met ons in huis en slapen heerlijk in de woonkamer nadat ze de eerste drie weken boven op onze slaapkamer doorbrengen.
Het socialiseren van de puppen is voor ons heel belangrijk.  Zodra de pups naar buiten kunnen om te spelen dan maken ze ook gelijk kennis met onze kippen. Dus die ervaring zijn ze al rijker. Het is bijzonder leuk en vertederend om te zien hoe iedere pup er weer anders op reageert.
Ook  worden de puppen met 6 weken gechipt en daarna door een oogspecialist gecontroleerd op erfelijke oogafwijkingen.  Tot op heden ( Jan. 2016)  hebben wij 259 puppen gefokt. Hiervan zijn 255 puppen vrij, 3 niet vrij en 1 twijfel. Van deze 4 puppen (1 nestje) zijn verschillende uitslagen. De uitslagen kunt u terug vinden op de site van de Raad van Beheer.  Natuurlijk kunt u bij ons ook altijd navraag doen. Wij hebben alle originele uitslagen van al onze 259 puppen!

Waar kunt U ons vinden.

Wij wonen in het prachtige plaatsje Ingen. Het ligt tussen Tiel en Veenendaal. Ook wel de parel van de Betuwe genoemd.
Te midden van fruitbomen en rust!
Wij zijn hier in 1995 komen wonen omdat we graag ruimte en vrijheid voor de honden wilde.
Onze honden hebben bij ons ruimte in overvloed en kunnen naar hartelust rennen en ravotten op de diverse speelweiden.